Sykehusbarn.no logo menu

Prosjekter

PROSJEKT

Påskekampanjen

Mange barn og unge må tilbringe påsken på sykehus, enten på grunn av sin egen alvorlige sykdom eller fordi de er søsken eller pårørende til andre innlagte pasienter. Å få besøk av påskeharene fra Stiftelsen Sykehusbarn får tankene over på noe annet og de har alltid med seg noe på lur i egget.

PROSJEKT

Elektriske lekebiler

Når barna kan kjøre selv til en operasjon eller undersøkelse, blir det litt mindre skummelt å være på sykehuset. Stiftelsen Sykehusbarn finansierer og leverer ut elektriske lekebiler til ulike sykehusavdelinger.

PROSJEKT / 27. okt 2023

Sykehusbamser

En sykehusbamse er ikke bare en myk venn. For barn på sykehus, kan en kosebamse trøste, få tankene over på noe annet og gi følelsen av mestring. Stiftelsen Sykehusbarn finansierer og utvikler bamser på sykehus.

PROSJEKT

Julegaveaksjonen

Hvert år er flere enn 350 000 pasienter i alderen 0-19 år innlagt på norske sykehus. For barn og unge er et sykehusopphold ekstra kjedelig og tungt. Julegaveaksjonen for Stiftelsen Sykehusbarn skal gi magiske øyeblikk for barn og unge på sykehus som ikke kan feire julen hjemme, og bidra til glede, latter og gode opplevelser som varer gjennom hele året. For å få til dette har vi behov for din hjelp.

PROSJEKT

Avansert hjemmesykehus for barn

Avansert hjemmesykehus for barn innebærer at sykehuset reiser hjem til barnet og familien. Stiftelsen Sykehusbarn finansierer biler til bruk i tilbudet ved Akershus Universitetssykehus og St. Olavs Hospital.

PROSJEKT

Musikkterapi

Helt siden 2012 har musikkterapi vært benyttet som behandlingsform for barn og ungdom ved Ahus. Stiftelsen Sykehusbarn har siden oppstart vært en vesentlig bidragsyter og viktig støttespiller for musikkterapien ved Ahus.

PROSJEKT

Ansiktsmaling og klovning

Latteren og smilet sitter løst når ansiktsmalerne våre skaper magiske øyeblikk og glede for barn og deres familie på sykehus. Stiftelsen Sykehusbarn har et knippe med faste, profesjonelle og flotte ansiktsmalere som maler for oss hver uke.

PROSJEKT

Fantasirom

Et fantasirom er et unikt behandlingsrom som skal gi en positiv opplevelse for barn på sykehus. Stiftelsen Sykehusbarn bidrar med finansiering, prosjektledelse og kreativ idéutvikling av fantasirom.

PROSJEKT

Premier og gaver, leker og utstyr

For en som gruer seg til sykehusbesøket kan en liten premie ha stor effekt, og samtidig være til god hjelp for helsepersonell for å få utført nødvendige undersøkelser.

PROSJEKT

Ungdomsrom

Helsetjenester tilpasset ungdom i alderen 10-25 år er et nasjonalt satsningsområde ved helseforetakene i Norge, og noe Stiftelsen Sykehusbarn ser på som viktig å bidra til.

PROSJEKT

Playstation 5

I spillenes verden opplever barn og unge normalitet, mestring og mulighet til å spille sammen med andre. Vi leverer Playstation 5-pakker til barne- og ungdomsavdelinger over hele landet.

PROSJEKT

Kodeklubb for ungdom

Koding lokker frem det friske hos de syke barna og gir en enorm mestringsfølelse for ungdommen på sykehus. Kodingen man lærer på kodekurset kan ungdommen jobbe videre med, enten på egenhånd hjemme eller i ungdomsrommet på sykehuset.

PROSJEKT

Musikkvandring

"Det er tirsdag morgen på Barneavdelingen på Ullevål sykehus. I dag er det musikkvandring, og vi går nedover korridorene med gitar, sang og fioliner. En av legene snur seg smilende i frakken sin og tar noen dansesteg. En liten jente følger etter oss nedover korridoren, og vi spiller en sang for henne i heisen opp..."