Sykehusbarn.no logo menu

Lager armbånd med hjelp fra barn på sykehus

De fem jentene i ungdomsbedriften «Barnas Bånd» perler og selger armbånd til inntekt for Stiftelsen Sykehusbarn. Det er barn på sykehus som bestemmer hvordan armbåndene skal se ut.

Eline, Ella, Thea og Ingrid har startet ungdomsbedriften «Barnas Bånd», og de selger armbånd til inntekt for Stiftelsen Sykehusbarn. Ikke på bildet: Amalie.

Ungdomsbedriften «Barnas bånd» består av de fem Halden-jentene Amalie Kanestrøm, Ella Wang, Ingrid Christoffersen, Eline Victoria Eriksen Kjær og Thea Sandberg. På Porsnes videregående skole jobber elever sammen i grupper for å starte, drive og avvikle en ungdomsbedrift.  

- Flere av oss har opplevelser fra å være på sykehus, og vi ble fort enige om at vi ønsket å gjøre noe for barn på sykehus. Etter hvert fant vi ut at vi ville perle og selge armbånd til inntekt for en god sak. Stiftelsen Sykehusbarn gjør mye fint, og var et naturlig valg for oss, sier Thea Sandberg, som er daglig leder i Barnas Bånd.

Alle armbåndene kommer med informasjon om hobbyen, favorittfargen og favorittdyret til barnet som har designet armbåndet.

Tegning ga stor glede 

Thea var innlagt på sykehus da hun var ti år. Det var lite å gjøre, og hun kjedet seg. En dag fikk hun tegne på sykehusskolen, og fant stor glede i dette. Også sykepleierne sa at Thea ble lettere å ha med å gjøre etter at hun begynte å tegne. Mange år senere tok jentene i Barnas Bånd kontakt med Sykehuset Østfold Kalnes, som ønsket å delta i prosjektet. Det er barn på sykehuset som har designer armbåndene, og jentene i Barnas Bånd perler og selger armbåndene. 

- Sykehusskolen på Kalnes har vært til veldig stor hjelp, og alle som har lyst til å designe et armbånd får lov til det. For at de som kjøper armbåndet skal bli litt bedre kjent med barnet, svarer barnet på noen spørsmål om hva som er favorittfargen deres, hva de liker å gjøre på fritiden og hvor gamle de er. Vi har nettopp startet opp en ny runde med design, så nå er det enda flere barn som får være med, forteller Thea Sandberg. 

Mange av hobbyene som barna lister opp er vanskelig å gjøre på sykehuset, som turning, fotball og innebandy. 

- Voksne kjøper ofte armbånd til barn som har samme hobby eller favorittfarge som barnet som har designet det. Det skaper et bånd mellom den som har laget det, og den som skal bruke det, som vi i Barnas Bånd synes er skikkelig fint, sier Thea. 

Det er barn på sykehuset som har designer armbåndene, og jentene i Barnas Bånd perler og selger armbåndene. Her er det Amalie og Ingrid som perler.

- Et fantastisk initiativ 

70% av inntektene fra salget går til Stiftelsen Sykehusbarn, og de resterende inntektene går til å dekke produksjonen. Siri Fuskeland Hafsteen er daglig leder i Stiftelsen Sykehusbarn, og hun berømmer arbeidet til jentene. 

- Dette er et helt fantastisk initiativ, og vi synes det er flott at jentene har tenkt på hvordan de kan inkludere barna på sykehuset. Vi tror at det oppleves som meningsfylt for mange å kjøpe armbånd når de får vite litt om den som har tegnet armbåndet, og vi håper at de som får armbånd i gave eller som kjøper til seg selv sender en varm tanke til den som er på sykehus, sier Siri Fuskeland Hafsteen, daglig leder i Stiftelsen Sykehusbarn.  

Thea forteller at salget har gått over all forventning, og at det er mange i Halden som har hørt om ungdomsbedriften. De siste ukene har jentene solgt armbåndet på julemarkeder og på julegateåpning i Halden. Det har vært stor etterspørsel, og jentene har nå også utvidet salget til at man kan kjøpe armbånd på instagram.

- Dette er noe vi brenner for, og noe vi alle synes er skikkelig fint å bidra til å skape magiske øyeblikk for barn på sykehus. Derfor har vi bestemt oss for å ta Ungdomsbedrift-faget over to år. Så får vi se hvordan det utvikler seg og hvordan det går, avslutter Thea.  

Det er mange som ønsker å kjøpe armbånd, og jentene selger armbåndene fysisk og via Instagram. Her er Ella og Ingrid på julemarked.

Vil du være med å bidra?

Gi en gave nå Bedrift klikk her